Oblasti rada

Sportsko pravo

Ljudska priroda i razvoj društvenih odnosa su omogućile sportu i sportskim takmičenjima da zauzme vodeću poziciju u industriji zabave, a samim tim i upliv velike količine novca, što je sa sobom dovelo profesionalizaciju sporta. Konstantni rast prihoda otvarao je pitanje redistribucije sredstava, što je uticalo na započinjanje socijalnog dijaloga između ključnih aktera u pojedinim sportovima. Kroz socijalni dijalog su, u znatnoj meri, regulisana pravila, koja se primenjuju u slučaju nastanka sporova. Nastanak i razvoj tih propisa i pravila predstavljao je i predstavlja plodno tlo za specijalizovane advokate da svojim teorijskim i praktičnim znanjem, ponude klijentima iz sveta sporta mogućnost dobijanje dodatne vrednosti samim činom angažovanja pravnog zastupnika iz reda takvih advokata.

opširnije

 

Parnica

Zaštita prava i interesa stranaka podrazumeva i usepšno zastupanje u sudskim postupcima pred sudovima stvarne i mesne nadležnosti, u kojima se raspravlja i odlučuje u sporovima iz ličnih i porodičnih odnosa, iz radnih odnosa (sa poslodavecm), kao i iz imovinskih i drugih građanskopravnih odnosa fizičkih i/ili pravnih lica i/ili drugih subjekata, kojima je zakonom data mogućnost da budu stranke u postupku.

 

opširnije

 

Upravni postupak i upravni spor

Zaštita prava i interesa stranaka vrlo često zahteva teorijsko i praktično znanje advokata iz ove oblasti. Državni organi o pravima, obavezama i pravnim interesima stranaka odlučuju u upravnom postupku i vrlo često dolazi do grube povrede osnovnih načela upravnog postupka na štetu stranaka, a što je moguće otkloniti samo pravovremeno preduzetom i adekvatno odabranom pravnom radnjom. 

opširnije

 

Prekršajni postupak

Zaštita prava i interesa stranaka nas vrlo često dovodi i pred prekršajne sudove. Kao i u svim drugim postupcima, advokat, sa teorijskim i praktičnim znanjem iz ove oblasti, predstavlja poslednji bedem odbrane prava i interesa stranaka. 

opširnije

 

Izvršni postupak

I konačno, bez zastupanja stranaka u postupku prinudne naplate, ne bi bilo moguće uspešno zastupati stranke ni u napred pobrojanim postupcima. Uspeh u parnici, upravnom sporu ili prekršajnom postupku bi, vrlo često, ostao nerealizovan bez naplate novčanog potraživanja iz donetih sudskih odluka. 

opširnije